Jedan od najomiljenijih Srpskih specijaliteta koji se nikada ne izostavlja sa trpeze slava i sličnih veselja je svakako punjena paprika.Kombinacija mesa,povrća i začina u ovom specijalitetu daje vašem čulu ukusa nezaboravan uzitak.Ostavljam vam već isproban recept! Uživajte! ;)
Potrebno :
1 kg mlevenog mesa
3 jajeta
3 glavice luka
2 kašike vegete
2 kašikice paprike
2 kašikice bibera
1 šolja pirinča
4 kašike masti
7 kašika brasna
1 l paradajza
1,5 l vode
5 kašikica šećera
3 kašikice soli
1 kašika mlevene paprike
Priprema :
Očistiti papriku od semena i dobro je oprati.
Meso,tri jajeta, seckani luk ,vegetu, biber, pirinač umesiti i napuniti paprike.
U šerpu staviti 4 kašike masti, ispržiti sa brašnom, dodati kašiku mlevene paprike, zatim dodati litru paradazja i vodu . Zatim dodati šećer i so i izmeššati sve,Kad proključa dodati paprike punjene mesom.
Kuvati 2 sata na umerenoj temperaturi i povremeno promešati.
Meso,tri jajeta, seckani luk ,vegetu, biber, pirinač umesiti i napuniti paprike.
U šerpu staviti 4 kašike masti, ispržiti sa brašnom, dodati kašiku mlevene paprike, zatim dodati litru paradazja i vodu . Zatim dodati šećer i so i izmeššati sve,Kad proključa dodati paprike punjene mesom.
Kuvati 2 sata na umerenoj temperaturi i povremeno promešati.
0 коментара:
Постави коментар