петак, 13. март 2015.

Rižoto u paradajz sosu

Još jedna izvrsna kombinacija za prelep ručak.Kombinacija povrća i riže uz paradajz sos definitivno će biti pun pogodak za vaša čula! ;)





Potrebno je :

Za rižoto :

1 šolja od čaja pirinče
3 šargarepe
250 g pilećih želudaca
2 glavice crnog luka
1-2 kašike masti

Za paradajz sos :

1 kašika masti
3 pune varjače brašna
Kašikica mlevene paprike
2 dcl paradajza
2 dcl vode
2 kašikice šećera
1 kašikica soli

Priprema :

Skuvati želudce,šargarepu i pirinač. Iseći šargarepu na kockice kao i želudac.
Pirinač isprati u vodi.
U medjuvremenu iseći lluk i propržiti ga na masti zatim mu dodati kašikicu bibera i vegetu po ukusu.Dodati pirinač,želudce i šargarepu i izmešati sa proprženim lukom.

Paradajz sos priprema :


Propržiti mast i brašno pa na to dodati kašikicu mlevene paprike i nastaviti sa mešanjem dok se fino ne isprži,na to dodati paradajz pa vodu.Mešati pa dodati šećer i so.
Nastaviti sa mešanjem sve dok sos ne provri i ne zgusne se.

Rižoto sa paradajz sosom dekorisati po želji i servirati. 
Uživajte! :)



Video Recept : 


0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design