четвртак, 1. август 2019.

Rumba kolač sa suvim voćem

Kolač koji me je oduševio ne samo izgledom i dekoracijom već i svojim ukusom, idealan je za sve ljude koji obožavaju kolače sa suvim voćem i kremom.



Potrebno je :


Za biskvit :

6 belanaca
120 g brašna
200 g kombincije suvih smokvi,kajsija,brusnica (ili po želji)
200 g grubo rezanih prženih oraha
150 g šećera
Prstohvat soli
1 prašak za pecivo

Za fil :

5 dcl mleka
6 žumanaca
150 g margarina sobne temperature
200 g šećera
50 g gustina
1 vanil šećer
4 oblande

Za lepljenje oblandi :

2 dcl slatke pavlake
200 g crne čokolade

Glazura I :

150 g bele čokolade
100 ml slatke pavlake

Za dekoraciju :

40 g crne čokolade
50 ml slatke pavlake






Priprema :

Belanca utući u čvrst sneg zatim dodati prstohvat soli i zatim lagano dodavati šećer mutiti da bude čvrsta pena i dok se šećer ne rastopi. Zatim dodati orahe u utučena belanca i lagano promešati.
U drugu posudu pomešati brašno sa praškom za pecivo pa dodati suvo voće i izmešati.
U posudu sa belancima i orasima dodati po par kašika od kombinacije suvog voća, brašna i praška za pecivo pa lagano mešati posle svakog dodavanje.
U pleh veličine 25 x 35 cm postaviti pek pakir i preko njega presuti dobijenu smesu i peći u već zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 35 minuta.
U posudu za mućenje dodati žumanca, vanil šećer i šećer zatim izmutiti mikserom pa dodati gustin pa dobro razmutiti dobro kako ne bi bilo grudvica, dodati polovinu mleka i nastaviti mućenje.
Ostatak mleka zakuvati sa dobijenom smesom koju smo dobili kako bi dobili fil.
Dok se fil hladi rastopiti u posudi 100 g crne čokolade sa 100 ml slatke pavlake.Zatim razmazati otopljenu čokoladu preko 2 oblande i preklopiti ih,postaviti takodje teži predmet na njih kako bi se one fino zalepile. Isti postupak ponoviti i sa druge dve oblande.





Nakon što se fil ohladio dodajemo margarin sobne temperature i izmutiti mikserom. Dobijenu kremu podeliti na dva jednaka dela.
Obe oblande saseći u srazmeri sa našom piškotom.
Postavljamo na tacnu prve slepljene oblande sa čokoladom i premazujemo prvi deo fila svuda ravnomerno preko oblandi.
Preko fila postaviti piškotu. Zatim premazati preko piškote drugi deo fila pa postaviti drugu slepljenu oblandu,pomalo potisnuti kako bi se fil zalepio za oblande.
Rastopiti 150 g bele čokolade sa 100 ml slatke pavlake i premazati glazuru, zatim ostaviti u frižider kako bi se bela glazura stegla malo pa rastopiti crnu čokoladu sa slatkom pavlakom i odraditi dekoraciju po želji.
Ostaviti kolač u frižideru par sati kako bi se fino stegao pa seći i poslužiti.
Uživajte! :)


Video recept :



1 коментара:

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design