Keks torta je jedna prava čokoladno kremasta fantazija! Jednostavna je i brza za napraviti. Ova torta je idealna za sve ljubitelje čokolade i u kombinaciji sa kafom je definitivno torta koju ćete obožavati i koju morate isprobati!
Potrebno je :
33 petit kesa
7 dcl mleka
2 pudinga od čokolade
7 kašika šećera
200 g margarina
kuvana kafa za umakanje keksa
euroblok čokolada za dekoraciju
Priprema :
U posudu dodati 7 kašika šećera, kao i 2 pudinga od čokolade.
Jedan deo mleka od 7 dcl sipati u šećer i puding i razmutiti kako ne bi ostalo grudvica.
Ostatak mleka sipajte u posudu za kuvanje pa prebacite na šporet da se kuva.
Pre nego što mleko počne da vri dodajte razmućen puding i uz konstantno mešanje žicom kuvajte sve dok se puding ne zgusne.
Ostavite da se ohladi.
U ohladjen puding dodati 200 g margarina i mutiti mikserom sve dok se sve lepo ne sjedini.
Skuvati domaću kafu i ostaviti da se prohladi. Spremiti 33 petit keksa pa 12 petit keksa jedan po jedan natapati u kafu i redjati na tacnu.
Fil podeliti na 3 jednaka dela pa dodati prvi deo fila preko keksa i svuda ravnomerno rasporediti.
Ponoviti postupak sa keksom, natapati ga u kafu i redjati preko fila.
Zatim postaviti preko keksa drugi deo fila i fino rasporediti.
Ponoviti postupak još jednom sa keksom kao i sa trećim delom fila i fino rasporediti od gore i sa strane.
Narendati preko od gore jednu euroblok čokoladu kao dekoraciju.
Ostaviti u frižider na 3 sata kako bi se torta stegla.
Keks torta je spremna!
Uživajte!
Video priprema :
0 коментара:
Постави коментар