недеља, 6. децембар 2020.

Keks torta

Keks torta je jedna prava čokoladno kremasta fantazija! Jednostavna je i brza za napraviti. Ova torta je idealna za sve ljubitelje čokolade i u kombinaciji sa kafom je definitivno torta koju ćete obožavati i koju morate isprobati!


Keks torta


Potrebno je :


33 petit kesa

7 dcl mleka

2 pudinga od čokolade

7 kašika šećera

200 g margarina

kuvana kafa za umakanje keksa

euroblok čokolada za dekoraciju


Priprema :


U posudu dodati 7 kašika šećera, kao i 2 pudinga od čokolade.

Jedan deo mleka od 7 dcl sipati u šećer i puding i razmutiti kako ne bi ostalo grudvica.

Ostatak mleka sipajte u posudu za kuvanje pa prebacite na šporet da se kuva.

Pre nego što mleko počne da vri dodajte razmućen puding i uz konstantno mešanje žicom kuvajte sve dok se puding ne zgusne.

Ostavite da se ohladi.

U ohladjen puding dodati 200 g margarina i mutiti mikserom sve dok se sve lepo ne sjedini.

Skuvati domaću kafu i ostaviti da se prohladi. Spremiti 33 petit keksa pa 12 petit keksa jedan po jedan natapati u kafu i redjati na tacnu.

Fil podeliti na 3 jednaka dela pa dodati prvi deo fila preko keksa i svuda ravnomerno rasporediti.

Ponoviti postupak sa keksom, natapati ga u kafu i redjati preko fila.

Zatim postaviti preko keksa drugi deo fila i fino rasporediti.

Ponoviti postupak još jednom sa keksom kao i sa trećim delom fila i fino rasporediti od gore i sa strane.

Narendati preko od gore jednu euroblok čokoladu kao dekoraciju.

Ostaviti u frižider na 3 sata kako bi se torta stegla.

Keks torta je spremna!

Uživajte!


Video priprema :



0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design