четвртак, 12. март 2015.

Pohovane šnicle sa pire krompirom


Jedna od ideja za vaš savršen ručak! :D







Potrebno je :



Za pohovane šnicle :



Svinjske šnicle
6 jaja
Vegeta
3-4 kašike mleka
Brašno
Prezla
Ulje ili mast za pohovanje


Priprema :

Istuckati meso i posuti ga začinom (vegetom) sa obe strane zatim ga ubaciti u brašno i uvaljati.
U odvojenoj posudi umutiti 6 jaja zajedno sa 4 kašike mleka.
U brašno dodati prezlu i izmešati,staviti sa strane posudu.
Dodati ulje ili mast u tiganj u kojem ćemo pohovati šnicle da ga bude oko pola cm debljine i zagrejati ga.
Svaku šniclu umočiti u umućena jaja sa mlekom pa ubaciti u mešavinu brašna i prezle i uvaljati.
Umočiti opet u umućena jaja sa mlekom i staviti da se pohuje.
Pohovati na srednjoj vatri po 5 minuta sa obe strane dok ne dobiju zlatnu braon boju.
Ako želite da vam šnicle budu lepe vazdušaste poklopiti tiganj tokom pečenja.
Tokom pečenja tiganj prodrmati obavezno kako se meso ne bi zalepilo za njega.




0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design