уторак, 10. март 2015.

Fantastični cvet sa Nutellom

Mislim da su reči suvišne u ovom postu slike govore više od 1000 reči.Kolač je fantazija za svako vaše čulo :D








Potrebno :

450 gr brašna + 50 gr za posipanje

180 ml mlakog mleka
2 jajeta
8 gr  suvog kvasca
30 gr (2 kašike) margarina
70 gr šećera
200 gr Nutelle 



Izvadite maslac iz frižidera da omekša .

U toplo mleko dodajte kvasac,1 kašičicu brašna i malo šećera i ostavite 15 min da naraste.
Zatim dodajte žumanca i ostale sastojke i zamesite glatko testo.Pokrijte plastičnu posudu krpom i ostavite da naraste 40 minuta.Pred sam kraj kad bude testo gotovo uključite šporet na 180 stepeni da se zagreje.
Nutellu zajedno sa teglicom stavite u posudu sa vrelom vodom da se malo omeksa.
Na pobrašnjeni sto premesite testo na kratko i oblikujte lopticu koju podelite na 4 dela.Prvi deo razvucite oklagijom na debeljini od 2-3 mm i testo stavite na papir za pecenje.Zatim sa dnom od modela za tortu ili tepsije pritsnite da označite krug na testo.
Nutellu namazite na označeni krug.Zatim razvucite i ostala 3 testa i stavite odozgo drugo testo,opet označite modelom i namažite nutelom , Isto napravite i sa trećim testom koje namažete nutelom na označeni krug,I završite sa pokrivanjem zadnjeg četvrtog testa.Zatim odstranite višak testa oko velkog kruga.
Zatim na sredinu pritisnite lagano sa jednom čašom da se ocrta kružić do kojeg možete rezati trouglove.Testo zajedno sa papirom za pečenje prebacite na dno modela .
Zatim nožem odrežite crte do kružića na četvrtine, zatim svaka četvrtina na pola i onda svaka osmina još na dva dela,da dobijete 16 trouglova.
Zatim uhvatite u svakoj ruci po jedan trougao i istovremeno ih oba okrenite u suprotnom pravcu prema napolje dva puta i sastavite krajeve centra zajedno i pritisnite prstima da vam se ne dignu kod pečenja.Isto napravite sa svim trouglovima.A onda vanjske špiceve od trouglova podvucite ih malo odozdo da dobiju okruglu formu..
Premazite sa belancetom i ostavite da odstoji jedno 15 min .
Pecite 15-20 minuta na 200 stepeni.

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design