недеља, 29. март 2015.

Princes krofne labudovi

Nezamenljive Princes krofne ko ih još ne voli? Još kao dete sećam se da ih je majka često pravila i da su bili jedan od mojih omiljenihh kolača. Ne znam zaštoo možda zbog te ukusne vanil kreme iznutra ili tog testa znam samo da sam ih uvek obožavao.
U svetu Princes krofne su poznatije pod imenom Profiterole i često ih vidjam po marketima ali ništa ne može da zameni naše domaću verziju i mamin recept.





Potrebno je :

Testo :

3 dcl vode
1,5 dcl ulja
8 kašika brašna
4 jajeta
Malo soli kroz prste

Fil :

1l mleka
9 kašika šećera
8 kašika brašna
5 jaja
100 g margarina

Priprema :

Testo :
Vodu i ulje staviti da provri pa skloniti sa ringle i zakuvati brašno i to dobro umutiti da nema grudvica.Vratiti ga na šporet i mutiti jos 2 minuta zatim skloniti ga sa šporeta i kada se ohladi testo mutiti jedno po jedno jaje i dodati soli kroz prste pa promešati.
Dobijeno testo stavljamo u špric pa u podmazanu tepsiju istiskivati testo veličine oraha.Kako bi smo dobili vratove od labudova istiskujemo testo sa špricem u obliku slova S. Ugrejati rernu na 190- 200 stepeni i peći ih dok ne porumene ali ne otvarati rernu pri prečenju.

Šećer,brašno i žumanca umutiti i zakuvati u mleku,kada se fil ohladi staviti margarin pa umutiti mikserom. Belanca zasebno utući u sneg i sjediniti ih sa filom i mutititi varjačom nikako mikserom jer fil može pasti.
Krofne preseći na pola i filovati ih filom. Dekorisati ih po želji.
Uživajte! :)







Video Recept :







0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design