Nešto novo,ukusno a već prepoznatljivog ukusa... naravno pišem vam o Švarcvald kapkejkovima!
Očaravajući spoj čokolade i višanja nikog ne ostavja ravnodušnim na vama je da ih ispobate i uverite se u to sami.
Za kapkejkove :
130 g brašna (tip 400 meko)
170 g šećera
50 g Kakaa
½ kesice prašaka za pecivo
40 ml ulja
100 g putera ili maslaca
2 jajeta
170 ml vode
120 g čokolade
12 kašike voćnog likera od višanja (rakije, soka)
Krem :
slatka pavlaka ili šlag
Sos od višanja :
100 g višanja
50 ml soka od višanja
2 kašike šećera
15 g gustina
Dekoracija:
Višnje
Priprema :
Pomešati suve sastojke osim šećera. U drugoj posudi žicom umutiti jaja, šećer, ulje i puter.
U umućenu smesu, naizmenično iz 2-3 puta, dodati suve sastojke. Dodati istopljenu ili narendanu čokoladu. Sipati vodu i promešati.
Sipati smesu u kalupe za pečenje, do 2/3 zapremine kalupa. Peći na 170 stepeni, bez ventilator, 18-20 minuta. Pečeni su kada se na dodir testo ulegne, a zatim odmah vrati u pravi oblik.
Ispečene i ohlađene kapkejkove izdubiti. Zaliti alkoholom 6 kapkejkova, a drugih 6 zaliti sokom od višanja. Sve napuniti sosom od višanja.
Za sos, u šerpicu sipati smrznute višnje, usitniti ih štapnim mikserom, kratko prokuvati. U sok od višanja umešati gustin. Sipati u višnje, dodati i šećer i kuvati dok se ne zgusne.
Na kapkejkove naneti umućenu i ohlađenu slatku pavlaku ili šlag i dekorisati višnjama.
Nove recepte možete pratiti putem moje FB stranice , Instagrama ili putem Google Plus Profila
0 коментара:
Постави коментар