Švarcvald torta sa jagodama je nešto novo, drugačije,veoma ukusno i osvežavajuće.Pravio sam je prvi put i mogu vam reći da sam oduševljen.
Potrebno je :
1 pakovanje Vincini tamnih kora za torte
Za fil :
400 g jagoda
50 g mlečne čokolade
500 g hladne slatke pavlake
2 kesice Kremfixa
1 kesica vanilin šećer
2 kašike šećera
2 kašike višnjevače ili soka od višnje
Za dekoraciju :
1 kesica preliva za tortu crveni
Jagode
Šlag
Priprema :
Operite jagode, očistite i iseckajte na kockice. Čokoladu sitno iseckajte ili grubo narendajte. Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom, vanilin šećerom i šećerom. Na kraju kratko muteći dodajte višnjevaču. Polovinu umućene pavlake pomešajte sa čokoladom, u drugu polovinu dodajte seckane jagode. Donju koru poprskajte sa oko 2 kašike višnjevače i prekrijte filom sa jagodama. Poklopite srednjom korom, koju ćete takođe poprskati sa oko 2 kašike višnjevače i premazati filom sa čokoladom. Poklopite poslednjom korom i poprskajte preostalom višnjevačom.
Umutite šlag i premažite tortu odozgo i sa strane. Jagode operite, očistite i isecite na listiće zatim rasporedite ih po želji na tortu odozgo.Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice i pažljivo u tankom sloju nanesite preko jagoda.Ostavite da se preliv stegne pa ostatkom šlaga izdekorišite tortu po želji.
Uživajte! :)
Video recept :
0 коментара:
Постави коментар