среда, 30. мај 2018.

Damen kapric

Ovo je jedan od najlepših i najprepoznatljivijih starinski kolača koji možete napraviti. Odličnog je ukusa i verovatno ga se sećate naše bake i naše majke su ga pravile. Ima više imena ali najprepoznatljivi je pod imenom Damen kapric.



Potrebno je :


Za koru :

6 žumanaca
6 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike mleka
6 kašika brašna
Na vrh noža praška za pecivo




Premazivanje kore :
4 kašike pekmeza po želji

Za šam :

6 belanaca
7 kašika šećera




Priprema :

Žumanca,šećer,ulje,,mleko,brašno i prašak za pecivo dobro umutiti i sjedniti.Izliti smesu u podmazan pleh 35 x 20 cm i peći na 200 stepeni nekih 15 minuta ali da ne bude u potpunosti pečeno Ostaviti rernu u pozadini da radi i dalje na 200 stepeni.Izvaditi iz rerne i premazati pekmezom.



U medjuvremenu umututi belanca i šećer u čvrstu penu i premazati preko pekmeza. Zatim vratiti kolač u rernu ali isključiti i zatvoriti je,kolač ostaviti u rerni dok se u potpunosti ne ohladi i dok šam ne dobije žutu boju.
Kad se ohladi izvaditi ga,seći i poslužiti.




Nove recepte možete pratiti putem moje FB stranice , Instagrama ili putem Google Plus Profila

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design