Definitivno jedne od najmekših kifli koje sam ikad jeo kao i omiljene , oduševiće vas ukusom i svojom mekoćom.
Potrebno je :
Za testo :
1 svež kvasac
0.5 dl mlake vode
2.5 dl mlakog mleka
600 g brašna
100 g maslaca
50 g šećera
1 jaje
1 kašičica soli
Za premazivanje kifli :
2 kašike hladnog mleka
1 žumance
Priprema :
Otopiti kvasac u mlakoj vodi. Otopiti maslac u mlakom mleku. Pomešati brašno, šećer, so, jaje, vodu sa kvascem i mleko sa maslacem. Mutite nastavcima za testo dok se sastojci dobro ne sjedine. Dobije se vrlo meko, svilenkasto testo. Pokriti krpom i pustiti da se diže oko sat vremena, ili dok mu se volumen ne udvostruči.
Radnu površinu posuti brašnom, na nju istresti testo, sasvim nežno ga premesiti. Podeliti testo na 12-15 kuglica. Kuglice rukom razvući u nepravilne oblike i zarolati ih u kiflice.
Složiti ih u pleh na pek papir, ostaviti ih da narastu. Svaku kiflicu premazati umućenim hladnim mlekom i žumancem. Peći na 230 C oko 10 minuta. Pecivo je jako mekano i ukusno, idealno za mazanje marmeladom ili nutellom.
Mali savet :
Ako hoćete slane kifle umesto 50 g šećera, stavite samo 1 kašiku šećera, a malo više soli.
Nove recepte možete pratiti putem moje FB stranice , Instagrama ili putem Google Plus Profila
0 коментара:
Постави коментар