среда, 23. мај 2018.

Trougaona Mocha Latte Jagoda Torta

Kombinacija ukusa pored svog veoma dekorativnog izgleda je ono što daje ovoj torti specijalan unikatan sjaj i to je ono što je čini posebnom. Jednom kad je isprobate zavolećete je na prvi zalogaj. 
Ukoliko volite  ukus jagode a siguran sam da ga obožavate baš kao i ja, takodje ako volite i Mocha Latte ukus onda je ovo definitivno torta za vas! 



Sastojci: 

Za žutu koru :

1 valin šećer
250 g brašna
5 kašika šećera
5 jaja
1 dl ulja
1 dl mlake vode
1/2 praška za pecivo

Za braon koru :

1 vanil šećer
250 g brašna
5 kašika šećera
5 jaja
1 dl ulja
1 dl mlake kafe
2 kašike kakao praha
1/2 praška za pecivo


Tepsija veličine 31 x 23cm


Za fil : 

2 pudinga od jagoda
4 dl mleka
2 kašike šećera
200 g margarina
150 g šećera u prahu

Za glazuru :

150g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja




Priprema :

Žuta kora :

U veću posudu umutimo cela jaja i šećer,zatim dodajemo vanil šećer,prašak za pecivo,polako mešamo dok dodajemo brašno,ulje i mlaku vodu kad su svi sastojci dodati sjedinimo lepo masu.Izliti smesu u pleh preko pek papira veličine 31 x 23cm.
I peći u šporetu na 180 -200 stepeni dok se kora ne počne odvajati od tepsije.Kad se kora ispeče prekrite je od gore sa krpom ili još jednim pek papirom kako bi kora ostala još uvek meka i prevrnite je licem na dole.To isto uraditi i sa braon korom.


Braon kora :

Na isti način pravimo i braon koru samo u što u smesu dodajemo još 2 kašike kakaa i 1 dcl mlake kafe i lepo sjedinimo. Takodje smesu izliti u pleh veličine 31 x 23 cm preko pek papira i peći u šporetu na 180 -200 stepeni dok se kora ne počne odvajati od tepsije.






Za fil : 2 pudinga razmutiti sa malo mleka i 2 kašike kristal šećera,mleko staviti da provri i zakuvati puding.Kada se puding ohladi umutiti margarin sa šećerom u prahu i sve sjediniti mikserom.
Kada se kore ohlade preseći dužom svaku po pola.Fil podeliti na 4 jednaka dela 1 deo ostavimo sa strane za lepljenje trouglova a sa ostala 3 dela mažemo kore. Redjati ih po redosledu braon kora - pa fil - žuta kora - fil - braon kora - fil - žuta kora. Na kraju žute gore ne stavljamo fil.
Saviti u zamrzivač da se stegne malo fil na pola sata kako bi se lakše sekla piškota.
Kada se sve lepo stegne seći kolač na pola ali dijagonalno sa bočne strane dužom. Od toga ćete dobiti 2 trougla,postavite ih da leže sa strane i spojite ih u jedan trougao ali prethodno ih namažite filom da se zalepe.
Rastopite čokoladu sa uljem i premazati tortu glazurom.
Uživajte! 


Nove recepte možete pratiti putem moje FB stranice , Instagrama ili putem Google Plus Profila

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design