петак, 25. мај 2018.

Švarcvald kocke

Ukoliko volite kombinaciju višanja i čokolade imam za vas savršen kolač! U pitanju su Švarcvald kocke!
Kolač je fantastičnog ukusa i oduševiće vas koliko je jednostavan za pripremu.



Sastojci :

Za biskvit :


200 g šećera
200g margarina
1 vanilin šećer
4 jajeta
1 kašika instant kafe
2 kašike ključale vode
50 g kakaa
1 kašičica praška za pecivo
100 g brašna
400 g višanja iz zamrzivača

Za ganaž glazuru:

200 ml neutralne pavlake za kuvanje od 20 % mlečne masti
200 g čokolade za kuvanje

Za dekoraciju:

šlag
višnje
  
Priprema :

Ostaviti margarin da omekša pa ga izmutiti sa šećerom i vanilin šećerom, oko 4-5 minuta dok ne postane penasto. Dodati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom dok ne dobijete glatku penastu smesu.
Kafu rastvorite u dve kašike ključale vode i dodajte u posudu.
U odvojenoj posudi izmešajte kakao,prašak za pecivo i brašno pa dodajte u posudu I sve dobro izmutite mikserom dok ne sjedinite smesu.
Peći u plehu srazmere 30×20 cm koje smo prethodno nauljili i pobrašnavili.
Kada izlijete smesu u pleh preko smese lepo rasporedite oceđene višnje i prstima ih nežno pritisnite u testo. Ako koristite višnje iz zamrzivača obavezno ih pre upotrebe odledite i iscedite od soka.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 - 25 minuta.
Glazura : Sipajte pavlaku za kuvanje u šerpu i zagrejte je do skorog vrenja. Pomerite je sa ringle  i ubacite čokoladu izlomljenu na kocke. Ostavite da odstoji minut pa žicom dobro izmešajte dok se čokolada ne otopi i dok ne dobijete glatku čokoladnu glazuru. Ovom ganaž glazurom ćete prelijte prohladjen kolač.
Kolač stavite u frižider kako bi se glazura stegnula i kad se stegne dekorišite po želji.



Nove recepte možete pratiti putem moje FB stranice , Instagrama ili putem Google Plus Profila

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design