понедељак, 28. септембар 2015.

Čokoladni mafini sa višnjama i kokosom





Sastojci :

250 g brašna
250 ml jogurta
200 g šećera
200 g crne čokolade
100 g margarina ili putera
2 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo
2 jajeta
500 ml mleka
3 kašike sećera
3 kašike griza
100 g kokosa
2 kesice vanilin šećera
200 g očišćenih, svežih višanja

Piprema :

Jaja dobro umutiti sa šećerom pa dodati brašno (sastavljeno sa pecivom i kakaom). Čokoladu istopiti na pari zajedno sa puterom pa polagano sastaviti sa umućenom masom.
U papirne korpice za mafine stavljati po jednu kašiku smese i peci na 180 C samo 5 minuta.
Pre nego pripremimo smesu za mafine sastaviti smesu za fil. Na vatri staviti mleko sa šećerom i vanilin sećerom da provri pa dodati griz i kuvati dok se griz ne zgusne (oko 5 minuta). 
Zatim umešati i kokos. Fil ostaviti da se ohladi. 
Praviti kuglice veličine oraha
Kuglicu rastanjiti na ruci pa u svaku stavljati višnju.
Napravljene kuglice redjati u svaki ispečen mafin.
Bele kuglice preliti sa jednom kašikom smese.Peći još 10 minuta.

1 коментара:

  1. Lepo ovo izgleda Tomislave a sta bi sa 250 ml jogurta ima ga u spisku a u opisu pravljenja ga nema,popije se dok se prave mafini ha ha,malo se salim ali ovo stvarno lepo izgleda.

    ОдговориИзбриши

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design