Beli biskvit :
6 belanaca
6 kasika secera
6 kasika brasna
1 kasika ulja
pola praska za pecivo
Tamni biskvit:
6 zumanaca
6 kasika secera
6 kasika brasna
2 kasike kakaa
5 kasika mleka
1 kasika ulja
pola praska za pecivo
Umutiti u posebnim posudama oba biskvita, kasikom na pouljen i pobrasnjen lim stavljati naizmenicno kasiku tamnog, kasiku svetlog biskvita jedno do drugog, dobice se kora kao sahovska tabla. Ipeci koru u djuvec tepsiji (ili u tepsiji razmere 30 x 30) na 180 C i ohladiti.
Preliv :
0,3 l. mlieka
3 kasike secera
Prokuvati i vruce preliti po hladnom biskvitu.
Krem :
1 l. mleka
3 pudinga od cokolade
10 kasika secera
200 gr. margarina
Skuvati bez margarina, pa u hladno dodati umucen margarin.
Na biskvit namazati krem, ukrasiti sa 3 vrecice slaga.
0 коментара:
Постави коментар