недеља, 4. октобар 2015.

Dalmatiner kolac



Beli biskvit :

6 belanaca
6 kasika secera
6 kasika brasna
1 kasika ulja
pola praska za pecivo

Tamni biskvit:

6 zumanaca
6 kasika secera
6 kasika brasna
2 kasike kakaa
5 kasika mleka
1 kasika ulja
pola praska za pecivo

Umutiti u posebnim posudama oba biskvita, kasikom na pouljen i pobrasnjen lim stavljati naizmenicno kasiku tamnog, kasiku svetlog biskvita jedno do drugog, dobice se kora kao sahovska tabla. Ipeci koru u djuvec tepsiji (ili u tepsiji razmere 30 x 30) na 180 C i ohladiti.

Preliv :

0,3 l. mlieka
3 kasike secera

Prokuvati i vruce preliti po hladnom biskvitu.

Krem :
1 l. mleka
3 pudinga od cokolade
10 kasika secera
200 gr. margarina

Skuvati bez margarina, pa u hladno dodati umucen margarin.
Na biskvit namazati krem, ukrasiti sa 3 vrecice slaga.

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design