6 jaja
6 kasika šećera
6 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1/2 praška za pecivo
Za prelivanje kore :
2 dl vode
5 kašika šećera
Za fil :
400g malina
3 kasike secera
1 puding od vanile
3 dl vode
Za II fil :
8 dl mleka
10 kašika šećera
6 kašika gustina
2 kašike brašna
2 kašike čokolade u prahu
200 g margarina
Za glazuru :
100g čokolade
3 kašike ulja
Priprema :
Kora :
Umutiti belanca u čvrst sneg postepeno dodavajuci šećer.Dodavati jedno po jedno žumance uz neprekidno mućenje.Na kraju pomešati brašno,kakao i prašak za pecivo,dodati u prethodnu smesu i lagano mešati dok se ne sjedine svi sastojci.Uliti u pleh i peći na 200 C dok ne porumeni.
Otopiti šećer u vodi i mešati dok ne postane lepljiv.Vrelim sirupom preliti ohladjenu koru.
Fil I :
Stavite maline u šerpicu pa dodati 2dl vode i šećer.Kratko kuvati dok se šećer ne otopi.Razmutiti puding sa preostalom vodom,dodati malinama i mešati dok se ne zgusne.
Fil II :
U 3 dl mleka razmutiti gustin i brašno,a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom.Dodati brašno i gustin u mleko i mešati dok se ne zgusne.Na kraju ubaciti čokoladu u prahu i dobro promešati.Ohladjen fil sjediniti sa umućenim margarinom.
Finalni postupak :
Preko kore premazati fil I ,ostaviti da se prohladi pa premazati fil ll.Otopiti čokoladu sa uljem i preliti preko celog kolača.
Uživajte! :)
Uživajte! :)
0 коментара:
Постави коментар