субота, 5. септембар 2015.

Štrudla sa crnim i belim makom



Za testo:

oko 900 g brašna
1 kockica kvasca
prstohvat soli
0,5 l mleka
3 jajeta
1 šoljica ulja
1 šaka šećera

Za nadev :

400 g maka
3 dl mleka
200 g suvog groždja
200 g šećera

Priprema :

U posudu staviti brašno, napraviti rupu i u nju izmrviti kvasac, dodati so, mlako mleko, ulupana jaja i ulje.
Kada počne da se dize, dodati šaku šećera i zamesiti testo, da se odvaja od ivica, ne prečvrsto.
Ostaviti testo da se diže. Od nadoslog testa, razviti dve kore i puniti filom od maka...možete po želji filovati i džemom i slično.
Fil: Mak pomešati sa šećerom i suvim groždjem i preliti mlekom, da smesa ne bude retka.
Najbolje testo razviti na pobrašnjenu krpu, kako bi ga lakše savili u rolat.
Peći na 180 C 50 minuta.

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design