петак, 6. април 2018.

Kurtoš kolač




Potrebno je :

Za koru :

500 g brašna
2,5 dl mlake vode
2 kašike ulja
20 g kvasca
2 kašike šećera
1 prstohvat soli

Za dekoraciju :

Čokoladne mrvice
Mleveni orasi
Šarene mrvice
Kokos
Cimet



Priprema :

Sa malo mleka, kašičicom šećera, kašičicom brašna, podici kvasac. U posudu staviti brašno, nadošli kvasac, ostatak šećera, so, ulje i polako dodavati mlaku vodu i umesiti testo. Ako zatreba dodajte malo brašna ili vode. Jako je bitno da testo bude fino i mekano. Ostaviti da se testo duplira.
Kartonske rolne od alu folije ili pek papira isecite na visinu od 10 cm, obmotajte alu folijom tako da višak folije na otvorenim bočnim stranama savijete i zatvorite otvore sa obe strane rolne. Znači cela rolna je pod alu folijom. Svaku rolnicu premažite ovlaš prstom sa istopljenim margarinom, ne previše da testo ne bi kliznulo dole. U veći tanjir staviti šećer i pomešajte ga po želji sa čokoladnim mrvicama,mlevenim orasima,kokosom ili cimentom.Podlogu pobrašnjaviti, izručiti nadoslo testo i rastanjiti na 2 -3 mm debljine i iseći na trake. Testo obmotajte oko folije tako što uvijanje započinjete od gore oko centimetar ipo od ivice rolnice da se krajevi malo preklapaju i na isti način završavate, centimetar ipo pre kraja. Zatim svaki kolač premazati četkicom umoćenom u mlaku vodu. Svaku rolnicu urolajte sa svih strana da se šećer dobro zalepi za testo. Poređati rolnice uspravno i sa razmakom između njih na pleh sa pek papirom i peći na 220 stepeni dok ne porumene. Lagano ih pomoću viljuške počevši od gore, odvojiti sa folije.



Nove recepte možete pratiti putem moje FB stranice , Instagrama ili putem Google Plus Profila .

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design