петак, 20. јул 2018.

Lagana letnja torta sa ribizlama

Danas za vas imam jednu fantastičnu laganu onako pravu letnju tortu sa ribizlama.Ovo je inače i moja prva torta sa ribizlama koju sam pravio ali i probao.
Mogu vam samo reći da sam oduševljen ukusom i izgledom torte! 





Potrebno je :

1 pakovanje Vincinni okruglih gotovih kora

Za fil :

350 g ribizli
10 listova želatina
2 dl slatke pavlake
500 g jogurta
200 g Philadelphia sira
150 g šećera
1 vanilin šećer
1 kašika limunovog soka



Za premaz :

Malo vruće vode
Džem od jagoda

Za dekoraciju :

Ribizle
Šlag


Priprema :

Oprati ribizle i očistiti od malih zelenih peteljki. Želatin potopiti u vodu kao što je navedeno na uputstvu za upotrebu. Utući slatku pavlaku i ostaviti je u posudi sa strane. U drugoj većoj posudi ručno žicom sjedinite jogurt, Philadelphia sir, šećer, vanilin šećer i sok od limuna.



Želatin dobro iscedite rukama i rastopite ga na šporetu zajedno sa 4 kašike dobijenog fila od jogurta i sira uz konstantno mešanje. Obratite pažnju jako je bitno da se želatin samo rastopi i ugreje ali ne sme da baci ključ!
Filu od sira i jogurta dodajte polako utučenu slatku pavlaku i mešajte pa tome dodajte želatin koji ste rastopili sa 4 kašike fila i ručno izmešati.



Dobijeni fil podelite na dva dela. U jedan fil dodajte pola ribizli i polako izmešajte. Drugi deo ostavite prazan .Spremite premaz za kore tako što ćete pomešati kašiku džema i malo vruće vode. 



U kalup veličine 24 cm stavite prvu koru,premažite je četkicom sa gornje strane premazom i izlite prvi deo fila ,zatim postavite drugu koru i pritisnite malo,premažite je premazom i poredjajte drugi deo ribizli preko kore ravnomerno i preko toga izlite drugi deo fila.
Ostavite tortu u frižideru bar 4 sata ili još bolje da prenoći pa izdekorišite po želji šlagom i ribizlama.
Uživajte! :)

Video recept :




0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design