Sastojci :
200 g piškota
500 slatke pavlake (može I šlag)
250 g ananasa iz konzerve
100 g čokolade
5 kašika kisele pavlake
100 g šećera u prahu
10 g želatina + 4 kašike hladne vode
300 ml soka od pomorandže ili ananasa
Kalup
Folija
Priprema :
U šerpicu izmešajte želatin sa vodom pa ostavite da nabubri 10 minuta. Dok želatin stoji pripremajte sledeće.
Kalup obložite folijom, iseckajte ananas, izrendajte 50 g čokolade. Umutite slatku pavlaku, ne morate odmah čvrsto jer će se još mutiti sa ostalim sastojcima. Dodajte pavlaku i šećer.
Želatin rastopite na tihoj temperaturi tako što ćete podignuti malo od tople ringle i mešati . Izmešajte manju količinu fila sa želatinom pa sve zajedno sjedinite, kratko umutite pa dodajte ananas i čokoladu i sve zajedno opet umešajte.
Piškote umačite od sok od naradže ili ananasa i redjajte ih u kalup. Istresite fil, ostavite vrlo malo za ukrašavanje. Poravnajte fil pa složite red namočenih piškota. Umotajte u foliju i ostavite da odstoji preko noći u frižideru.
Preokrenite na tacnu, skinite foliju i ukrasite po želji.
Za one koji se pitaju kakvog je torta ukusa ako dodate malo više rendane čokolade dobiće ukus Stracciatelle.
Uživajte! ;)
Video recept :
Video recept :
Ovo jeee prelepo i preslatko! Svaka cast!!
ОдговориИзбришиwww.jfashionlover.com
Hvala ti puno Jelena! :D
Избриши