Potrebno :
500 g tankih kora
2 čase šećera
3 jaja
1 parašak za pecivo
1 čaša jogurta
1 čaša prezli
1 čaša ulja
1 čaša griza
(Čaša od jogurta je mera)
Fil :
350 gr maka
malo vrelog mleka
6 kasika šećera
Sirup:
2 šolje šećera
4 šolje vode
1 vanil šećer
Priprema :
Pomešati mak,mleko i šećer u jednoj posudi.
U drugoj većoj posudi umutiti jaja,šećer,prašak za pecivo,jogurt,prezle,ulje i griz u jednoličnu smesu.Postavimo prvu koru pa nauljimo malo,zatim preko te kore postavljamo drugu koru, na drugu koru sipamo 5 kašika premaza.Stavimo treću koru pa premazanu treću koru staviti četvrtu koru i na nju fil od maka.
Podmažemo tepsiju a štrudlu urolamo i slažemo u tepsiju.
Tako radimo dok ne potrošimo sav materijal.
Ostavimo da odstoji nekih 10 minuta pa pečemo na 200 stepeni dok ne porumeni.
U medjuvremenu kuvamo sirup 30 minuta pa preko vrelih štrudli sipamo vreo sirup.Ostavimo da upije,i kad se prohladi seći i poslužiti. Uživajte! :)
Nove recepte možete pratiti putem moje FB stranice , Instagrama ili putem Google Plus Profila .
0 коментара:
Постави коментар