петак, 16. март 2018.

Rolovana Baklava

Ako volite Baklavu onda je ovo idealan recept za vas! 




Sastojci:

½ kg tankih kora za pite i gibanice, najbolje je kupiti upakovane
oko 450g krupno mlevenih oraha
100 ml suncokretovog ulja

Sastojci za preliv:

650g šećera
½ l vode

Još je potrebno:

pleh 35x20cm

igla za štrikanje

četka za mazanje kora

Priprema:

Koru tanko premazati uljem preko cele površine. Oko 2 kašike oraha posuti preko sredine kore, ostavljajući slobodno po 10 cm od svake uže ivice. Iglu staviti na užu ivicu bliže sebi, pa otpočeti motanje oko igle, namotavši celu koru. Namotanu koru gurati obema rukama od svake ivice ka sredini. Tako nacigovanu koru staviti iznad pleha, pa je svući sa igle, stavljajući je između ivica pleha. Ponavljati postupak sa svakom korom, ređajući ih jednu pored druge. Kada se pleh napuni, tupim nožem uglaviti ivice koje štrče. Premazati umotane kore uljem i peći ih u unapred zagrejanoj rerni, na 180 stepeni, 40 minuta. Za to vreme napraviti preliv: šećer i vodu staviti u šerpu, pa kada provri, smanjiti na srednju temperaturu i kuvati 10 minuta. Prelivati sirupom kutlačom preko svake rolnice. Najbolje je da se preliva iz 2-3 puta, na svakih 15 minuta. Ohladiti i služiti.


Video recept : 

Video priprema :




Nove recepte možete pratiti putem moje FB stranice , Instagrama ili putem Google Plus Profila .

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design