понедељак, 27. новембар 2017.

Pizza - Kupus kifle



Testo:

1 kg brašna
1 kašičica soli
2 jajeta
2 dl ulja
0,5 l mleka
50 g svežeg kvasca
2 kašičice šećera

Nadev:

3-4 kašike kečapa
350 g pilećeg parizera
100 g kačkavalja
1 kesica origano
2 prstohvata peršuna (seckanog)
Premazivanje i posipanje:
1 jaje
40 g susama
So

Priprema :


Zagrejati mleko sa šećerom i dodati kvasac, pa ostaviti da nadodje.U prosejano brašno izmešati so, dodati jaja, mlako mleko sa nadošlim kvascem i ulje, pa zamesiti meko glatko testo. Ostaviti testo, prekriveno krpom, da naraste.Naraslo testo podeliti na 4 dela. Svaki deo blago premesiti, oblikujući lopte. Svaku loptu rastanjiti oklagijom na 2-3 mm debljine, u obliku dugog pravougaonika.Rastanjeno testo ravnomerno poprskati kečapom. Preko toga narendati pileći parizer i obilno posuti origanom i peršunovim listom.Uviti rolat po dužoj strani, pridržavajući nadev da se ne pomeri i klizi ka spoljnoj strani.Seći trouglove na cik-cak, tako da špic trougla uvek bude zasečen, kako bi se listići trougla rascvetali pri narastanju i pečenju i da izgledaju kao rascvetale glavice kupusa.Isečene trouglove redjati u nepodmazan pleh, sa većim razmakom sa svih strana, jer će testo narasti.Ostaviti trouglove da narastu u plehu, dok se greje rerna, a za to vreme ih premazati umućenim jajetom, pa svaku posuti susamom i solju.Peći u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta na 180'C, da lepo porumene.

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design