Testo:
1 kg brašna
1 kašičica soli
2 jajeta
2 dl ulja
0,5 l mleka
50 g svežeg kvasca
2 kašičice šećera
Nadev:
3-4 kašike kečapa
350 g pilećeg parizera
100 g kačkavalja
1 kesica origano
2 prstohvata peršuna (seckanog)
Premazivanje i posipanje:
1 jaje
40 g susama
So
Priprema :
Zagrejati mleko sa šećerom i dodati kvasac, pa ostaviti da
nadodje.U prosejano brašno izmešati so, dodati jaja, mlako mleko sa nadošlim
kvascem i ulje, pa zamesiti meko glatko testo. Ostaviti testo, prekriveno
krpom, da naraste.Naraslo testo podeliti na 4 dela. Svaki deo blago premesiti,
oblikujući lopte. Svaku loptu rastanjiti oklagijom na 2-3 mm debljine, u obliku
dugog pravougaonika.Rastanjeno testo ravnomerno poprskati kečapom. Preko toga
narendati pileći parizer i obilno posuti origanom i peršunovim listom.Uviti
rolat po dužoj strani, pridržavajući nadev da se ne pomeri i klizi ka spoljnoj
strani.Seći trouglove na cik-cak, tako da špic trougla uvek bude zasečen, kako
bi se listići trougla rascvetali pri narastanju i pečenju i da izgledaju kao
rascvetale glavice kupusa.Isečene trouglove redjati u nepodmazan pleh, sa većim
razmakom sa svih strana, jer će testo narasti.Ostaviti trouglove da narastu u
plehu, dok se greje rerna, a za to vreme ih premazati umućenim jajetom, pa
svaku posuti susamom i solju.Peći u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta na 180'C,
da lepo porumene.
0 коментара:
Постави коментар