Sastojci :
Kora :
6 kom belanaca
200 gr šećera
100gr margarina otopljenog
120 gr brašna
2 kasike kakaa
Krem :
3 želatina u prahu ( 3 paketića)
250 gr šećera u prahu
6 kom žumanaca
3 rebra čokolade za kuvanje otopljene
8 dl slatke pavlake
Belanca umutiti u čvrsti sneg sa šećerom, otopljeni margarin
i brašno pomešano sa kakaom dodaj malo po malo i dalje mutiti najmanjom
brzinom.
Koru ispeći u prethodn namazanoj tepsiji velicine 28×37cm.
Za krem želatin i šećer otopi u 3, 5dl vode, stavi na laganu
vatru da se otopi i mešaj mikserom dok ne provri.
Hladiti oko 10 min, dodati pomešane žumance i opet mikserom
mešati dok ponovo ne provri, ohladiti da bude mlako pa zatim podeliti na dva
dela.
Čokoladnu kremu izliti u tepsiju na koru ,poravnati pa odmah
izliti i žutu kremu, poravnati i ukrasi po želji šlagom ili čokoladnom
glazurom.
0 коментара:
Постави коментар