Za koru:
5 dl Moja Kravica mleka
100 g šećera
4 kašike pekmeza
4 kašike ulja
2 kašike kakaoa
2 kesice vanilin šećera
1 kašika peciva
250 g brašna
Fil:
5 dl Moja Kravica mleka
5 kašika gustina
150 g šećera
2 kesice vanile
250 g margarina
1 manji limun - sok i rendana korica
Priprema :
Sve sastojke sastaviti i dobiće se masa gusta kao za palačinke.U
tepsiju staviti papir (23x32). Smesu podeliti jednako na 4 dela.Zatim svaku
koru peći na 180 C oko 8-9 minuta. Kora je sjajna i glatka.
Fil: šećer,vanilu i gustin pomešati sa malo mleka, a ostatak mleka
staviti da vri, zatim sipati sastavljenu smesu u provrelo mleko. Kuvati dok se
smesa ne zgusne kao puding. Skuvan fil skloniti sa vatre i dodati limunov sok i
rendanu koru limuna. Fil zatim ohladiti. Olađeni fil sastaviti sa umućenim
margarinom. Fil podeliti na 4 jednaka dela.Filovati: kora-fil, kora-fil,
kora-fil, kora-fil.Odozgo staviti izrendanu čokoladu (50 g).
0 коментара:
Постави коментар