Potrebni sastojci:
250 g šećera
5 jaja
2 dcl ulja
300 g brašna
1 prašak za pecivo
2 cele pomorandže
1 dcl gaziranog soka narandže
50 g kandirane korice limuna i narandže
100 g istopljene čokolade
100 g čokolade za glazuru
Grumen margarina ili putera
Priprema :
Posebno izmiksirati belanca i žumanca sa šećerom i spojiti.
Postepeno, uz stalno mešanje, dodavati ulje, sok i narendanu koru jedne narandže, istopljenu čokoladu, gazirani sok, kandirano voće, brašno i prašak za pecivo.
Jaffa kuglof
Modlu namazati rastopljenom masnoćom i dobro posuti prezlom. Kuglof peći u zagrejanoj pećnici na 175ºC oko 1 sat. Kuglof pre vadjenja iz modle izbušiti tankim drvenim štapićem i u rupice sipati sok od druge narandže. Ostaviti u modli oko pola sata, prevrnuti na tanjir, premazati glazurom od čokolade i ukrasiti kandiranim ananasom.
0 коментара:
Постави коментар