Za koru:
100 g seckanih prženih lesnika
7 belanaca
150 g šećera
1 dl ulja
7 kašika brašna
1 prašak za pecivo
250 g eurokrema
200 g ”pettit beurre” keksa
3 dl mleka
Za fil:
7 žumanaca
7 dl mleka
7 kašika šećera
2 pudinga od vanile
100 g margarina
4 dl slatke pavlake
Za glazuru:
200 g čokolade
100 g margarina
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno uz neprestano mućenje dodavati šećer.
2. U sam od belanaca dodati ulje, prašak za pecivo i brašno te polako izmešati varjacom.
3. Tepsiju (30×40 cm) obložiti papirom za pečenje i u nju rasporediti seckane lešnike. Preko lešnika nasuti smesu od belanaca i peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi pa je okrenuti tako da lešnici budu gore. Lešnike premazati eurokremom pa preko njega rasporediti keks natopljen mlekom.
Fil:
1. U šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šecer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile i žumancima. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni fil dodati umućeni margarin i šlag od slatke pavlake pa polako promešati.
Finalni postupak:
1. Preko pripremljene kore ravnomerno rasporediti fil.
2. Čokoladu sjediniti sa margarinom pa otopiti na umerenoj temperaturi kako bi se dobila ujednacena smesa i preliti
preko kolača.
0 коментара:
Постави коментар