петак, 4. децембар 2015.

Baklava sa makom




1/2 kg kora za pitu
1 časa od jogurta ulja
1 časa od jogurta šecera
1 časa jogurta
4 jaja
250 g mlevenog maka
2 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo

Preliv za baklavu:
4 šoljice (za belu kafu) vode
4 šoljice šećera
2 kesice vanilin šećera

Priprema :

Prvo umutiti jaja sa šećerom pa dodati i ostale sastojke.
Mazati svaku koru sa filom (po jedna srednja kutlača).
Iseći na kocke i peći na tihoj vatri (180 C) oko 40 minuta. Ispečenu i prelivenu baklavu ohladiti pa svaku kocku iseći na trougliće.
Pripremiti preliv za baklavu-šećer i voda samo da provri pa ohladiti. Vrelu baklavu sa hladnim prelivom preliti. Dimenzije pleha 33x23.

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design