Potrebno :
100 gr čokolade za testo, 100 gr za glazuru
100 gr bele čokolade za testo
250 gr putera ili margarina
200 gr šećera
5 jaja
375 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 dcl mleka
Priprema :
Čokoladu (100 g tamne i 100 g bele) naseckajte na kockice. Penasto umutite masnoću i šećer i umešajte jaja jedno po jedno, dodajte iseckanu čokoladu, brašno i prašak za pecivo i na kraju mleko. Kalup premažite rastopljenom masnoćom i pospite prezlom. Dodajte testo i pecite na 175° C u zagrejanoj rerni oko 1 sat. Ukoliko koristite turbo rernu (sa ventilatorom) kuglof se peče 10 minuta kraće.
Napravite glazuru od čokolade i malo margarina pa prelite ohladjen kuglof. Ukrasite čokoladnim mrvicama.
Video recept :
0 коментара:
Постави коментар