четвртак, 10. децембар 2015.

Grčka sladoled torta



Potrebno je :

1,5l vode
24 kašika šećera
40gr želatina u prahu
500 gr šlaga u prahu (belog)
350 ml kisele vode
ekstrat od maline
200 gr crne čokolade


Priprema :

U 1 i 3 dl vode staviti 24 kašike šećera da se prokuva a u medjuvremenu  staviti 4 želatina u 2 dl hladne vode da nabubri.
U proključalu vodu sa šećerom dodati želatin koji je nabubrio i staviti na ringlu da baci ključ.Skinuti ga sa ringle i ostaviti da se ohladi kako bi izgledalo pihtijasto.Šlag umutiti sa kiselom vodom i dodati pihtijasu masu i mutiti dok se šlag ne stegne.
Podeliti šlag na 3 tri dela u jedan ostaviti beo slag,u drugi dodati ekstrat od maline a u treći rendanu čokoladu.
Uzeti kalup i postaviti celofan u njega i redjati u 3 sloja šlag.Prvo izliti beli šlag,pa šlag sa ekstratom od maline i od gore rendana čokolada.
Dekorisati po želji. 

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design