недеља, 5. април 2015.

Pljeskavice sa pomfritom





Potrebno je:

Zemičke 
Prilozi po želji

Za pljeskavice : 

500 g mlevenog junećeg mesa
70 ml vode
50 ml ulja
1 kašičica sode bikarbone
6 čena belog luka
1 kašika soli
1/2 vezice svježeg peršuna
1 kriška hleba



Priprema :

Hleb potopiti u malo vode, beli luk i peršun usitniti. U posudu staviti meso, vodu, ulje. Luk, peršun, potopljen hleb, sodu bikarbonu i so. Masu dobro sjediniti mešati do 5 minuta.
Tako pripremljenu smesu staviti u frižider da odstoji 2 sata. Oblikovati pljeskavice i pržiti na ulju.


Za pomfrit :

Sastojci :

4-5 velikih krompira
ulja za prženje
So

Krompir ogulite ,operite i sjecite na deblje kolutove.
Secite kolutove na tanke štapice.
Pomfrit operite ponovo u vodi.Pomfrit dobro osušiti sa kuhinjskim papirom.
Kad se ulje ugrije , ubacite pomfrit i przite do 10 min na srednjoj vatri.
Ispečen krompir posolite i protresite u posudi.



1 коментара:

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design