Potrebno je:
Zemičke
Prilozi po želji
Za pljeskavice :
500 g mlevenog junećeg mesa
70 ml vode
50 ml ulja
1 kašičica sode bikarbone
6 čena belog luka
1 kašika soli
1/2 vezice svježeg peršuna
1 kriška hleba
Priprema :
Hleb potopiti u malo vode, beli luk i peršun usitniti. U posudu staviti meso, vodu, ulje. Luk, peršun, potopljen hleb, sodu bikarbonu i so. Masu dobro sjediniti mešati do 5 minuta.
Tako pripremljenu smesu staviti u frižider da odstoji 2 sata. Oblikovati pljeskavice i pržiti na ulju.
Za pomfrit :
Sastojci :
4-5 velikih krompira
ulja za prženje
So
Krompir ogulite ,operite i sjecite na deblje kolutove.
Secite kolutove na tanke štapice.
Pomfrit operite ponovo u vodi.Pomfrit dobro osušiti sa kuhinjskim papirom.
Kad se ulje ugrije , ubacite pomfrit i przite do 10 min na srednjoj vatri.
Ispečen krompir posolite i protresite u posudi.
Jako mi se svidja ;)
ОдговориИзбриши