Zapečene makarone sa mlevenim mesom iz rerne je definitivno porodični ručak koji ćete obožavati.
Brzo se prave, preukusne su i deca ih obožavaju!
Sastojci :
80 ml ulja
1 veća glavica crnog luka
1 veća šargarepa
500 g mlevenog mesa
400g paradajz sosa
1 kaška mlevene slatke paprike
1 kašika vegete
malo bibera
1 kašika origana
300 g makarona ili druge testenine po želji
malo ulja
malo soli
2 jajeta
200 ml jogurta
200 g rendanog kačkavalja
Priprema :
U dublji tiganj dodati 80 ml ulja,kada se ulje zagreje dodati 1 glavicu iseckanog crnog luka.
Pržiti luk na srednjoj vatri dok ne porumeni uz konstantno mešanje.
Dodati jednu veću izrendanu šargarepu I nastaviti prženje.
Zatim dodati 500 g mlevenog mesa.
Dodati jednu kašiku vegete,jednu kašiku mlevene slatke paprike, malo mlevenog bibera I kašiku origana.
Nastaviti prženje. Dodati 400 g paradajz sosa I krčkati meso u sosu par minuta.
U dublju posudu za kuvanje dodati vodu, malo maslinovog ulja kao I malo soli I staviti da se kuva.
Kada voda počne da vri skuvati 300 g makarona ili neke druge testenine po želji.
Kuvati makarone onoliko koliko vam piše na poledjini kese u mom slučaju je to 7 minuta.
Kada se skuvaju procedite ih.
Dodajte ih u gotovu smesu od mlevenog mesa I fino sjedinite.
Prebacite ih u veću staklenu posudu I fino rasporedite.
Umutite 2 jajeta sa 200 ml jogurta, pa fino rasporedite preko makarona.
Obložite alu folijom I pecite u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta.
Nakon 45 minuta izvadite iz rerne I isključite rernu zatim pospite makarone sa 200g rendanog kačkavalja I vratite u rernu na još 5 minuta kako bi se kačkavalj fino rastopio.
Video pripremu pogledajte ovde :
0 коментара:
Постави коментар