Sastojci :
Za biskvit :
4 jajeta
250 g šećera
1 vanilin šećer
250 ml mleka
220 ml ulja
300 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika gustina
Za kremu :
500 ml mleka
100 g šećera
50 g gustina
1 vanilin šećer
1 žumance
250 g krem sira
I još :
500 g jagoda
2 pakovanja preliva za torte
500 ml soka od jagoda
Priprema :
U dublju posudu za mućenje dodati jaja,vanlin šećer i šećer i mikserom sjediniti sastojke.Zatim dodati mleko i ulje i kratko mutiti. Zatim dodati prašak za pecivo, gustin i brašno i sve sjediniti mikserom dok ne dobijemo glatku smesu.Kalup veličine 25x40cm nauljiti i pobrašnjaviti. Šporet zagrejati na 180 stepeni. U kalup izliti dobijenu smesu i peći oko 25 minuta.Kada se biskvit ispeče prekriti ga čistom krpom i ostaviti ga da se hladi.
U posudu za kuvanje dodati mleko,vanilin šećer i šećer.Gustin dodavati lagano uz konstantno mešanje žicom.Dodati žumance i nastaviti sa mešanjem.Kuvati fil na srednjoj vatri uz konstantno
mešanje žicom.Kad počne da baca ključ fil je gotov, skloniti ga sa šporeta i ostaviti da se prohladi.
Nakon što se fil prohladio dodati mu krem sir i sjediniti.Izliti dobijeni fil preko našeg biskvita i fino rasporediti.
Jagode isečene na polovine rasporediti svuda preko fila.2 preliva za torte skuvati sa 500 ml soka od jagoda.Preliti svuda preko jagoda i celog kolača.Ostaviti kolač u frižider na najmanje 2
sata pa seći i služiti.
Uživajte! :)
Uživajte! :)
Video recept :
0 коментара:
Постави коментар