Potrebno je :
Za podlogu :
150 g mlevenog keksa
125 g butera ili margarina
Za fil :
500 g jagoda
4 listića želatina
300 g krem sira
500 ml slatke pavlake
65 g šećera
3 kašike soka od limuna
Za voćni preliv :
100 g jagoda
50 g šećera
1 pakovanje preliva za torte
1 kašika šećera
Malo vode
Priprema :
U dubljoj posudi otopiti margarin i sjediniti sa mlevenim keksom. Kalup veličine 26 cm obložiti pek papirom i istresti smesu od margarina i keksa. Fino podjednako rasporediti i utisnuti smesu pa ostaviti u frižider da se stegne.
Jagode oprati i očistiti pa zatim ih seći na četvrtine, ukoliko su jagode manje seći ih na polovine.
Rasporediti ih svuda preko podloge pa vatiti u frižider.
Listiće želatina potopiti u hladnu vodu i ostaviti ih po strani da nabubre.
Za to vreme pripremati fil. Od 500 ml slatke pavlake odvojiti 150 ml i sjediniti varjačom sa krem sirom ,limunovim sokom i šećerom.
Nabubreli želatin dobro iscediti pa ga prebaciti u posudu za topljenje, u tu posudu dodati i 2 kašike od fila. Rastopiti želatin sa 2 kašike fila na laganoj vatri pa ubaciti u posudu sa filom. Lagano varjačom sjediniti fil i želatin pa ostaviti u frižider na kratko.
Umutiti preostalih 350 ml slatke pavlake i zatim dodavati slatku pavlaku u naš fil i lagano sjediniti sa varjačom. Dobijeni krem izliti preko jagoda i svuda fino rasporediti.
Jagode ispasirati sa šećerom i dodati toliko vode koliko zafali da imamo 250 ml tečnosti zajedno sa pasiranim jagodama.
Skuvati ispasirane jagode sa kašikom šećera i pakovanjem preliva za torte. Čim se skuva izliti dobijeni voćni preliv preko fila. Ostaviti u frižideru na najmanje 4 sata kako bi se čižkejk fino stegao.
Saseći nožem unutar kalupa i izvaditi čizkejk pa služiti.
Uživajte! :)
Video recept :
0 коментара:
Постави коментар