среда, 4. мај 2016.

Rozen plus kolač




Potrebno je:

500 g rozen korica
1 l mleka
300 g šećera
2 vanil šećera
2 pudinga od vanile
250 g maslaca
100 g bele čokolade za kuvanje
100 g crne čokolade za kuvanje
300 g mlevenih lešnika
300 g mlevenog keksa


Za glazuru:

150 g čokolade
2 kašike ulja



U 200 ml mleka rastopiti puding. Ostatak mleka staviti da provri sa šećerom i vanilom. Kada mleko provri sipati mleko sa pudingom. Uz neprestano mešanje skuvati puding. Skloniti sa ringle i odmah dodati maslac. Mešati da se maslac istopi i smesa ujednači. Podeliti fil na dva dela. U prvi deo staviti belu čokoladu i mleveni keks, a u drugi deo crnu čokoladu i mleveni lešnik. Svaku deo fila posebno mešati. Na tacnu staviti prvu rozen koricu, a zatim ravnomerno naneti 6 supenih kašika braon fila. Staviti drugu koricu, a onda svetli fil i tako sve naizmenično dok imate fila i korica. Poslednju koru nemojte premazivati filom. Kolač ravnomerno opteretite  težim predmetom i ostavite preko noći u frižideru.

Ohlađen kolač premažite čokoladom koju ste prethodno istopili sa uljem. Kolač ponovo vratite u frižider da se glazura stegne, a onda isecite na željene parčiće, a moji su bili 2 x 5 cm.
Kada sečem ovakve kolače koristim lenjir i skalper, jer jedino tako mogu biti precizan.


2 коментара:

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design