четвртак, 5. мај 2016.

Svatovski kolač








Sastojci :

700 ml mlakog mleka
3-4 kašike vode
30 gr. svežeg kvasca
1 kg. brašna tip 500
3 žumanca
3 kašike ulja
1 kašika šećera
1 kašika kakaoa
1 kašikica soli
+
250 gr. svinjske masti )
100 gr. šećera
100 - 150 gr. suvog groždja

Sirup : 
300 g šećera
1 šoljica od kafe vode


Priprema :

Rastopiti kvasac u mleku .Sipati u prosejano brašno . Dodati žumanca , šećer,vodu  i ulje i mesiti dok se ne odvoji od ruke.
Podeliti na dve jufke,jedna ostaje žuta a u drugu stavljamo kakao.Razloljati ih kao tanjir i ostaviti da testo kisne 30 min.
U medjuvremenu dobro ulupati mast i namazati na jufke.Na žuto testo posuti groždje,tako isto uraditi sa braonskom jufkom (ali u nju ne dodavati grozdje)
Uplesti pletenicu i staviti u tepsiju da kisne oko 1 sat i 45 min i premazati jajetom.
Kada uskisne peći na 200 stepeni.Kada je kolač pečen premaže se hladnim sirupom.

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design