Sastojci :
Biskvit:
6 belanaca
100 g šećera
100 g kokosa
1 kašičica brašna
1 kašikica sirćeta
Krem :
6 žumanaca
100 šećera
200 margarina
300 čokolade sa rižom
3 šlaga
Priprema :
Biskvit dobijamo tako sto utučemo belance sa šećerom. Dodajemo kokos, brašno, sirce i lagano izmiešamo mikserom.
Smesu ulijemo u tepsiju obloženu pek papirom i pečemo na 180° 15-tak minuta.
Žumance sa šećerom kuvamo na pari. Kad se zgusne dodajemo margarin i mešamo mikserom. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promešamo. (Pošto je to 300g čokolade uzmite duboku posudu i čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade - ona se neće otopiti da bude tekuća nego će omekšati jer je s rižom.)
Na ohlađeni biskvit mažemo krem, a na krem šlag.
0 коментара:
Постави коментар