субота, 10. октобар 2015.

Žirafa rolat


Potrebno je :

3 jaja – odvojiti žumanca od belanaca
3 šolje šećera
1 šolja vruće vode
1 šolja ulja
3 šolje brašna
1/2 kesice praška za pecivo
kašika kakaa ili 50 g otopljene čokolade
fil – po želji
banane – po želji
šolja od 2 dcl nam je mera

Priprema :

Prvo pripremite pleh u kome ce se rolat peći. Obložite ga papirom za pečenje i izravnajte ga. Zatim pripremite kesu kojoj cete odseći vrh, koja ce vam trebati za žirafine šare. Uključite rernu na 200 C i počnite sa pripremom žirafa rolata.
Odvojite žumanca od belanaca. U žumanca dodajte 3 šoljice šećera i dobro izradite mikserom. U to dodajte 1 šolju vruće vode i nastavite mutiti masu. Kada se sve sjedini dodajte i šolju ulja i dalje mutite smesu. U posebnoj posudi sjedinite prvo brašno i prašak za pecivo varjacom ili kašikom, i onda jednu po jednu šolju dodajte prethodnoj masi. Izradite belanca sa malo šećera, da dobijete čvrstu penu i onda je dodajte smesi od žumanaca i to polako varjacom (nikako mikserom).
Stavite nekoliko kašika ove žute mase i iscrtajte na papiru za pečenje žirafine šare.
U preostalu masu dodajte 1 do 2 kašike kakaa ili 50 g otopljene čokolade. Ovu braon masu prelite preko žutih šara.
Smanjite temperaturu u rerni na 1750 C i pecite 15-ak minuta, dok se krajevi ne počnu odvajati od tepsije.
Pečen rolat premažite filom po želji i na njega poredjajte banane. Uvite sve u rolat i služite kada se prohladi.

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design