среда, 28. октобар 2015.

Rupičasti kolač sa pudingom



Sastojci : 

Za koru :
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike kakaa
150 ml mleka
150 ml ulja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
4 kašike nesquika (po želji).

Za fil :

Beli :
2 pudinga od vanile
7 kašika sećera
700 ml mleka
100g bele čokolade
100g maslaca

Crni :

2 pudinga od čokolade
7 kašika sećera
700 ml mleka
100g crne čokolade
100g maslaca

Priprema :

Odvojiti žumanca od belanaca.
Pomešati žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom i mikserom sjediniti.
Dodati ulje i mleko i mutiti.
Pomešati brašno sa praškom za pecivo, kakaom i nesquikom.
Dodajte brašno u žumanca i lepo sjedinite dok se ne razbiju grudvice.
Na kraju umutitte belanca sa malo soli dok ne dobijete čvrst šlag.
Lagano umešajte belanca u smesu za koru. 
Koru pecite u zagrejanoj rerni na 180 c oko pola sata (čačkalicom proverite).
Ostavite da se kora ohladi oko 5 minuta.
Drškom od varjače izbodite rupice sa razmacima između njih.
Vratite biskvit u toplu rernu. 
Puding skuvajte po standardnoj proceduri (skuvajte mleko, malo odvojite za puding, pomešajte sa šećerom i dodajte u provrelo mleko). 
Kada počne da se zgušnjava dodajte izlomljenu čokoladu.
Sjedinite maslac sa pudingom.
Raspored pudinga nije toliko bitan, po volji vam, mada ja svakako predlažem da prvo stavite vanilu zbog lepšeg izgleda.
Pola toplog pudinga rasporedite po kori. 
Špatulom izravnjajte i lepo popunite rupice, slobodno pritisnite da bi bili sigurni da je sve popunjeno.
Zatim dodajte ostatak.
Preko prvog pudinga rasporedite drugi i špatulom ga izravnjajte.
Ostavite kolač da se ohladi prvo na sobnoj temperaturi pa ga tek onda stavite u frižider.



0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design