Sastojci :
Keks za podlogu
Krem od narandže :
1 l soka od narandže
6 kašika šećera
200 g griza
Krema 2 :
1 l mleka
3 pudinga od vanile
5 kašika šećera
Dekoracija :
3 kesice šlaga
Priprema :
U kalup veličine 22 x 33 cm poredjajte keks.
U dublju posudu za kuvanje dodati 1 litru soka od naradže ili nekog
drugog soka po želji.
Zatim dodati 6 kašika šećera I mešati sve dok se šećer ne rastopi.
Kuvati sve dok sok ne počne da baca ključ,kada baci ključ uz
konstantno mešanje lagano dodavati griz u mlazevima.
Kuvati sve dok se ne zgusne.
Preliti vruči fil preko keksa I fino rasporediti.
Veći deo mleka od 1 litre staviti u posudu da se kuva, a u drugoj
posudi
dodati 3 pudinga od vanile kao I 5 kašika šećera I razmutiti sa
ostatkom mleka.
Dobro razmutiti kako ne bi ostalo grudvica.
Pre nego što mleko počne da vri dodati lagano razmućenii puding I
skuvati ga sa mlekom.
Mešati sve dok se ne zgusne.
Dobijeni vrući puding izliti preko kreme od griza I fino rasporediti.
Ostaviti kolač da se ohladi pa utući 3 šlaga I fino rasporediti I
dekorisati po želji.
Video priprema :
0 коментара:
Постави коментар