Ovo je jedan kremast, preukusan I veoma sočan kolač koji
već godinama pravim i obožavam.
Potrebno
je :
Za koru :
6
jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašna
3 kašike
mlevenog rogača
pola kesice praška za pecivo
Za
fil
:
500g
kisele pavlake sa 20% mm
200g šećera u prahu
200g šećera u prahu
Za
glazuru
:
100g
čokolade za kuvanje
100g margarina
100g margarina
Priprema :
Pleh veličine 35 x25 cm
obložiti pek papirom.
U dublju posudu za
mućenje dodati 6 belanaca.
Umutiti čvrst sneg od
belanaca zatim postepeno dodavati 3
kašike šećera pa mutiti sve
dok se šećer ne rastopi.
Dodavati 6 žumanaca
jedno po jedno u masu uz lagano
mućenje mixerom.
U dobijenu masu dodati 3
kašike brašna,3 kašike mlevenog
rogača kao I pola kesice praška
za pecivo. Varjačom lagano
sve sjediniti.
Dobijenu smesu izliti u
pripremljeni pleh i fino rasporediti.
Peći u zagrejanoj rerni
na 180 stepeni oko 15 minuta.
Čačkalicom proveriti
da li je kora ispečena.
U posudu dodati 500 g
kisele pavlake kao I 200 g šećera u
prahu.
Sjediniti varjačom
kiselu pavlaku I šećer u prahu.
Izliti fil na pečenu
koru,fino rasporediti pa ostaviti da se
ohladi.
Prelazimo na glazuru, u
posudu dodati 100 g crne čokolade
za kuvanje, kao I 100 g margarina
pa rastopiti na laganoj
vatri ili u mikrotalasnoj.
Izliti preko ohladjenog
kolača I fino rasporediti.
Ostaviti kolač par sati
u frižideru kako bi se fino stegao.
Seći pa poslužiti.
Video priprema :
0 коментара:
Постави коментар