недеља, 10. март 2019.

Višnja Ribizla Kuglof

Danas za vas spremam jedan veoma mek i sočan kuglof koji me je oduševio ukusom i samom brzinom pripreme.
Nadam se da će vam se dopasti! :)



Sastojci :

300 g brašna
200 g šećera
1 vanil šećer
Malo korice od limuna
Malo soli kroz prste
Pola kesice praška za pecivo
3 jajeta
1 kašika vode
2 dcl mleka
1 dcl ulja
200 g višanja očišćenih
200 g ribizli
2 kašike griza

Za premazivanje kalupa :

Malo butera
Malo brašna



Priprema : 

Prvo pomešati ribizle i višnje i zatim dodati griz i izmešati lagano.
U mikser dodajemo brašno,šećer, vanil šećer,koricu od limuna,malo soli kroz prste i pola kašike praška za pecivo, zatim sve to lagano izmešati.
Dodajemo jaja,kašiku vode,mleko i ulje i mutiti dok se svi sastojci ne sjedine.
Nakon što smo dobili finu smesu uzimamo kalup i podmazujemo buterom i posipamo brašnom.



Izlivamo dobijenu smesu i svuda ravnomerno i podjednako rasporedimo smesu.
Kašikom svuda podjednako rasporedimo mešavinu od višanja ribizli i griza i zatim kašikom lagano potisnemo voće.
Šporet zagrejati na 170 stepeni i peći kuglof oko 55 minuta.
Kad se ispeče ostaviti da se ohladi i zatim izvaditi ga lagano iz kalupa i posuti šećerom u prahu.
Uživajte! :)

Video priprema :



0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design