Danas sam za vas spremio jednu veoma laganu,ukusnu i ne previše slatku Kivi banana jogurt tortu.
Nadam se da će vam se dopasti.
Sastojci :
200 g mlevenog keksa
100 g margarina ili butera
4 kivija
2 banane
500 g jogurta
150 g šećera
1 kašika soka od limuna
20 g želatina
100 ml vode
Za dekoraciju :
2 kivija
Priprema :
U posudi pomešati mleveni keks i rastopljeni margarin i sjediniti. Lepo rasporediti u kalup od 20 cm na koji smo prethodno postavili pek papir. Ostaviti u frižider na nekih pola sata.
Banane iseći na kolutiće debljine 1 cm i poredjati po podlozi od keksa.
4 kivija iseći na sitnije kockice i postaviti u šerpicu pa dodati šećer i limunov sok.Zatim kuvati na srednjoj vatri 2-3 minuta nakon što baci ključ i sve dok se šećer ne rastopi u potpunosti.
Ostaviti da se u potpunosti ohladi. Želatin pomešati sa vodom i ostaviti ga da nabubri.
Nakon što se kivi u potpunosti ohladio uzimamo veću posudu i u nju dodajemo kivi i jogurt i to fino sjedinimo.Rastopimo želatin na tigoj vatri ali ne sme da baci ključ! Dodajemo rastopljeni želatin u smesu od jogurta i kivija i sve lagano promešamo i sjedinimo.Izlivamo dobijenu smesu preko iseckanih banana i fino rasporedimo.
Ostavljamo u frižider na najmanje 6 sati kako bi se torta fino stegla poželjno bi bilo da prenoći u frižideru.
Nakon toga tortu izvaditi iz kalupa i dekorisati po želji sa kivijem.
Uživajte! :)
Video recept :
Recept sam sacuvala! Nadam se da necu ispasti ocajna domacica haha 😂😂
ОдговориИзбриши