субота, 2. јун 2018.

Pogačice sa krompirom

Evo kao što sam i obećao Pogačice koje su odnele najviše glasova u anketi  na mojoj Fejsbuk stranici su definitivno Pogačice sa krompirom.Bilo je neizvesno (48% - 52%)  i želeo bih da zahvalim svima koji su glasali, moraću češće ovako da komuniciram sa vama preko stranice i da uvedem neke novine ali otom potom.Nego da se vratimo na Pogačice sa krompirom.Ispred vas je recept nadam se da ćete uživati u njemu.I da zamalo da zaboravim...
Pošto ste bili divni tokom ove akete i pošto je bilo neizvesno i skoro pa nerešeno odlučio sam da vas počastim i sa drugim receptom Pogačica koje su bile na aketi i odnele su 48 % vaših glasova tokom ovog vikenda, kao i sa trećim receptom Pogačica koje nisu bile na anketi ali su jednako ukusne kao i prve dve.Tako da ostanite u toku.




Potrebno je :

500 g skuvanog krompira
1 kg brašna
2 dcl mleka
1 svež kvasac
2 jajeta
300 g svinjske masti
Kašika šećera
2 ravne kašikice soli

Za posipanje :

Susam ili kim po želji
  



Priprema :

Kvasac potopiti u mlako mleko sa malo šećera i brašna pa ostaviti da krene.Narasli kvasac izmešajte sa izgnječenim krompirom, brašnom, mašću, 1 jajetom i belancetom.Umešeno testo ostaviti da odstoji 3 sata u frižideru. Zatim testo razvite debljine prsta i modlom ili čašicom vadite pogačice i redjajte u podmazan pleh.
Svaku pogačicu premažite sa umućenim žumancem i pospite susamom ili kimom. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta dok ne porumene. 



Nove recepte možete pratiti putem moje FB stranice , Instagrama ili putem Google Plus Profila

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design