Pošto nam uskoro dolazi leto i sezona jagoda je u velikom toku i znam koliko volite jagode baš kao i ja, odlučio sam da podelim sa vama jednu fenomenalnu i veoma laganu tortu fantastičnog ukusa.
Radi se o torti Letnja fantazija sa jagodama!
Sastojci :
Fil :
500 ml slatke pavlake
500 g jagoda
Za koru :
7 jaja
175g šećera
210 g brašna
1 prašak za pecivo
Za premazivanje :
2 kašike džema od jagoda
Za dekoraciju :
Šlag
jagode
Krokanti
Rendana čokolada
Priprema :
Jagode iseckati na sitne komadiće i staviti u posudu sa strane.
Razdvojite belanca od žumanca pa belanca umutite u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera.Zatim dodajte žumanca i sjedinite uz kratko miksanje mikserom.Ubacite brašno i mešajte kuhinjskom žicom polako dok se smesa ne sjedini.
Rernu uključite na 180 stepeni da se ugreje i smesu izlite u okrugli kalup od 26 cm u koji smo prethodno postavili pek papir.Pecite oko 35-40 minuta.
Kada se kora ispeče i ohladi presecite je na 3 jednaka dela.
Umutiti slatku pavlaku i pomešati je sa iseckanim jagodama. Smesu podeliti na dva jednaka dela.
Postavimo prvu koru i premažemo sa kašikom džema od jagoda,preko toga rasporedimo polovinu fila od slatke pavlake i jagoda.Zatim postavimo drugu koru koju takodje premazujemo džemom,pa drugim delom fila i na kraju preko toga sledi treća kora.
Kad stavimo poslednju koru pritisnemo malo tortu. Šlag umutimo po uputstvu sa kesice i dekorišemo tortu sa šlagom,jagodama,rendanom čokoladom i krokantima po želji. Uživajte! :)
Video recept :
Nove recepte možete pratiti putem moje FB stranice , Instagrama ili putem Google Plus Profila
0 коментара:
Постави коментар