Lidijine kifle su jedne fenomenalne kifle koje su meke kao pamuk!
Ne samo da su meke,nego i preukusne i lako se prave. Možete ih puniti sa nadevom po izboru mi smo ih punili sa džemom od šljiva kao i dobar deo sa eurokremom i oduševile su kao i svaki put!
Sastojci :
1 kg brašna
3 kašike šećera
3 kašičice soli
1 suvi kvasac
2 dcl ulja
5 dcl mleka
3 žumanceta
nadev po izboru
Za premaz :
1 žumance
par kapi ulja
Priprema :
U 5 dcl toplog mleka dodati 1 suvi kvasac.
Od 3 supene kašike šećera odvojiti 1 kašičicu šećera pa takodje dodati u mleko i promešati.
Ostaviti da kvasac nadodje pa prebaciti u smesu za mešenje.
Dodati ostatak šećera, 3 žumanceta,3 kašičice soli, dodajte jedan deo ulja od 2 dcl i jedan deo brašna od 1 kg.
Lagano rukama mesite testo,pa dodajte preostalo brašno i preostalo ulje.
Zamesite fino i meko testo pa prekrite krpom i ostavite na toplom mestu da testo nadolazi.
Kad testo nadodje premesite ga još jednom i ostavite još da naraste.
Podlogu malo nauljite pa prebacite testo na podlogu i napravite od testa oblik valjka.
Podelite testo na 8 jednakih lopti.
Nauljite takodje i oklagiju pa razvucite testo u krug.
Isecite nožem tako da dobijete 8 jednakih delova.
Na svaki deo dodajte po malo nadeva po želji.
Ćoškove presavite ka sredini malo potisnite pa zarolajte svaku kiflu.
Isti postupak ponovite i sa preostalim jufkama testa.
Raširite ih oklagijom u krug, nožem isecite na 8 jednakih delova, postavite nadev po izboru i ćoškove presavite ka srediti, potisnite i zarolajte.
Sve dobijene kifle prebacite na pleh obložen pek papirom.
Utucite 1 žumancete i par kapi ulja pa premažite svaku kiflu.
Pecite na 180 stepeni oko 15 min dok ne porumene.
Video priprema :
0 коментара:
Постави коментар