Pasulj sa suvim mesom je jedna super ideja za fenomenalan ručak!
Lako se pravi, preukusan je i obavezan je jednom nedeljno na mom nedeljnom meniju. Nikad nije razočarao i svako ko ga je probao bio je oduševljen.
Sastojci :
3 isečena suva rebra
300 g šunke
6 parčadi kobasice
300 g pasulja
6 glavica crnog luka
3 lovorova lista
300 g krompira
voda po potrebi
Za zapršku :
2 kašike masti
1 manja glavica crnog luka
5 čena belog luka
2 kašičice slatke mlevene paprike
2 kašike brašna
1 kašika sirćeta
Priprema :
U dublju šerpu dodati 2 litre vode i 3 isečena suva rebra i kuvati ih.
Kad su rebra polu skuvana dodati 300 g šunke,dolivati vode po potrebi da ogrezne.
Dodati 6 glavica isečenog crnog luka,3 lovorova lista.
Dodati 300 g pasulja pa promešati, takodje i 6 parčadi kobasice zatim preklopiti poklopcem i ostaviti da se sve kuva.
Sa vremena na vreme dodajte vodu da sastojci ogreznu i povremeno promešajte.
Dodajte 300 g krompira isečenog na kocke, vodu i ostavite da se sve fino skuva.
Prelazimo na pripremu zaprške.
U posudu dodajte 2 kašike masti da se rastopi i zagreje,dodajte 1 manju glavicu crnog isečenog luka pa propržite.
Dodajte 5 čena isečenog belog luka i nastavite prženje.
Dodajte 2 kašičice slatke mlevene paprike kao i 2 kašike brašna.
I mešajte dok ne dobijete zapršku.
Sipajte zapršku u skuvani pasulj i promešajte, dodajte i jednu kašiku sirćeta i kuvajte još nekih 15 minuta.
Video priprema :
0 коментара:
Постави коментар