Eurokrem kolač je definitivno jedna kremasta fantazija fenomenalnog ukusa!
Ovo je recept koji me je oduševio i idealan je za sve ljubitelje kremastih kolača, ljubitelje eurokrema kao i za sve koji vole lešnike.
Spoj sastojaka daje ovom kolaču savršen ukus.Sastojci :
Za kremu :
3 pudinga od vanile
100 g šećera
1 l mleka
300 ml slatke pavlake
5 kašika svetlog eurokrema
5 kašika tamnog eurokrema
Za biskvit :
3 jajeta
3 kašike šećera
3 kašike mleka
1 kašika ulja
3 kašike kakaa
3 kašike mlevenih lešnika
3 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
Dodatno :
150 ml čokoladnog mleka za polivanje biskvita
200 ml slatke pavlake za dekoraciju
Priprema :
U posudu dodati 3 pudinga od vanile kao i 100 g šećera.
Razmutiti puding i šećer sa malo mleka od 1 litre.
Ostatak mleka sipati u posudu za kuvanje pa prebaciti da se kuva.
Dodati razmućen puding u mleko i skuvati ga pa ostaviti po strani da se ohladi.
Prelazimo na pripremu biskvita.
U posudu dodati 3 jajeta i 3 kašike šećera zatim umutiti penasto.
Mutite na najslabijoj brzini pa dodati 3 kašike mleka, 1 kašiku ulja, 3 kašike mlevenih lešnika,3 kašike kakaa,3 kašike brašna i 1 kašičicu praška za pecivo.
Dobijenu smesu izliti i rasporediti u nauljen i pobrašnjen pleh veličine 20 x 35 cm. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta.
Utucite 300 ml slatke pavlake i ostavite po strani.
Ohladjen puding umutite mikserom u kremu.
Podelite ga na 2 jednaka dela.
U jedan deo dodajte 5 kašika svetlog eurokrema pa sjedinite mikserom.
U drugi deo dodajte 5 kašika tamnog eurokrema i takodje sjedinite.
Ispečen vreo biskvit prelite sa 150 ml čokoladnog mleka i ostavite da upije mleko i da se ohladi.
Utučenu slatku pavlaku podeliti na dva jednaka dela pa dodati jedan deo u svetli krem a drugi deo u tamni krem.
Sjediniti mikserom oba krema sa slatkom pavlakom.
Preko biskvita dodati prvo svetli krem i fino rasporediti.
Zatim dodati tamni krem i takodje fino rasporediti.
Utući još 200 ml slatke pavlake pa rasporediti preko kreme.
Narendati euroblok kao dekoraciju i ostaviti kolač u frižideru da prenoći kako bi se fino stegao.
Video priprema :
0 коментара:
Постави коментар