Rižoto i paradajz sos su jedna od mojih omiljenih savršenih kombinacija i super su ideja za ručak. Često se mogu videti i na nekim slavskim trpezama, rižoto je fenomenalan brzo se pravi, a paradajz sos je nešto uz šta sam odrastao i nešto što je bio deo nedeljnog ručka i baš zato ga obožavam i često pravim.
Sastojci za rižoto :
1.5 šolja pirinče
5 šargarepi
3 glavice crnog luka
250 g pilećih želudaca
1 kašika vegete
1 kašičica bibera
Sastojci za paradajz sos :
2-3 kašike masti
3 kašika brašna
1 kašikica slatke mlevene paprike
3 dcl paradajz soka
3 dcl vode
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
Priprema :
U odvojene posude za kuvanje dodati 200 g pilećih želudaca i 4-5 šargarepa.
Politi vodom i postaviti da se kuva.
U 3. posudu dodati 1,5 šolju proprane pirinče i preliti vodom zatim ostaviti da se kuva.
U dublju posudu dodati 3 glavice iseckanog crnog luka, kao i 2 kašike masti.
Proprziti luk na masti.
Kada se proprži dodati skuvani pirinač, promešati, zatim dodati skuvane želudce iseckane na kocke kao i šargarepu iseckanu na kocke.
Dodati 1 kašiku vegete kao i 1 kašičicu bibera i sve dobro promešati.
Prelazimo na pripremu paradajz sosa.
U posudu dodati i zagrejati 2 kašike masti,dodati 3 kašike brašna i konstantno mešati.
Po potrebi dodati više masti.
Dodati kašikicu mlevene slatke paprike. 3 dcl paradajza, 3 dcl vode, 2 kašičice šećera i 1 kašičicu soli.
Mešati sve dok se ne zgusne i dok ne baci ključ.
Servirati rižoto uz paradajz sos.
Video priprema :
0 коментара:
Постави коментар