среда, 13. јануар 2021.

Rižoto i paradajz sos

Rižoto i paradajz sos su jedna od mojih omiljenih savršenih kombinacija i super su ideja za ručak. Često se mogu videti i na nekim slavskim trpezama, rižoto je fenomenalan brzo se pravi, a paradajz sos je nešto uz šta sam odrastao i nešto što je bio deo nedeljnog ručka i baš zato ga obožavam i često pravim.


Rižoto i paradajz sos


Sastojci za rižoto :

1.5 šolja pirinče

5 šargarepi

3 glavice crnog luka

250 g pilećih želudaca

1 kašika vegete

1 kašičica bibera


Sastojci za paradajz sos :


2-3 kašike masti

3 kašika brašna

1 kašikica slatke mlevene paprike

3 dcl paradajz soka

3 dcl vode

2 kašičice šećera

1 kašičica soli


Rižoto i paradajz sos



Priprema :


U odvojene posude za kuvanje dodati 200 g pilećih želudaca i 4-5 šargarepa.

Politi vodom i postaviti da se kuva.

U 3. posudu dodati 1,5 šolju proprane pirinče i preliti vodom zatim ostaviti da se kuva.

U dublju posudu dodati 3 glavice iseckanog crnog luka, kao i 2 kašike masti.

Proprziti luk na masti.

Kada se proprži dodati skuvani pirinač, promešati, zatim dodati skuvane želudce iseckane na kocke kao i šargarepu iseckanu na kocke.

Dodati 1 kašiku vegete kao i 1 kašičicu bibera i sve dobro promešati.

Prelazimo na pripremu paradajz sosa.

U posudu dodati i zagrejati 2 kašike masti,dodati 3 kašike brašna i konstantno mešati.

Po potrebi dodati više masti.

Dodati kašikicu mlevene slatke paprike. 3 dcl paradajza, 3 dcl vode, 2 kašičice šećera i 1 kašičicu soli.

Mešati sve dok se ne zgusne i dok ne baci ključ.

Servirati rižoto uz paradajz sos.


Video priprema :



0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design