Potrebno je :
500 g lisnatog testa 200 g feta sira 70 g trapista 30 g parmezana 2 jajeta susam
Priprema :
U dublju posudu dodati 200 g izgnječenog feta sira, 70 g narendanog trapista kao i 30 g parmezana.
Zatim dodati 1 jaje i fino sjediniti sve sastojke.
Radnu površinu posuti brašnom pa postasviti 250 g lisnatog testa, okagijom ga fino tanko razvući.
Saseći testo uzduž i popreko tako da se dobije 9 kocki.
Utući jedno jaje i premazati svaku kocku.
Dodavati pomalo od fila u svaku kocku pa viljuškom izbosti na više strana.
Presaviti svaku kocku u trougao i viljuškom potisnuti i zatvoriti testo.
Isto uraditi i sa ostalim trouglićima.
Isti postupak ponoviti i sa drugih 250 g lisnatog testa.
Na tepsiju postaviti pek papir pa prebaciti trougliće.
Premazati svaki trougao sa umućenim jajetom.
Posuti ih sa susamom.
Šporet zagrejati na 200 stepeni i peći ih oko 18 minuta.
Uživajte!
Video recept :
0 коментара:
Постави коментар